Hej alla töser och pågar!

Idag hade vi vår första lediga dag, det blev sovmorgon till halv nio och frukost med Siphiles familj, sedan en varmdusch dagen till ära.Vi satt och göttade oss i solen och lyssnade på ”Så funkar det” av Anders och Måns innan vi bestämde oss för att åka ner till kontoret och göra lite nytta, vi hade ju inget bättre för oss. Tio timmar och 28 lagade datorer senare, sitter vi åter på rummet och softar efter en god middag.

Vi har verkligen fått mycket gjort idag, eftersom vi inte besökte någon skola kunde vi lägga all energi på att gå igenom det berg av datorer som vi har på kontoret, de påstods inte fungera, men Siphile tyckte att vi skulle komma med en ”second opinion”. Vilket var tur, vi har bara idag lyckats fixa 28 datorer.

Niklas hämtar nya datorer ur berget.
Working hard, or hardly working?
Mhm..

Allt som krävs är installationsskiva med Windows XP (ett operativsystem som för övrigt är löjligt jobbigt att installera, och nästan aldrig kommer med rätt drivrutiner), nytt antivirus och lite annat smått och gått. Ibland får man byta en hårddisk eller en CD-ROM, och ibland går det inte alls. Efter ett tag blir det lite som en tävling att få liv i de gamla dammiga burkarna. Man får nästan en liten kick när man lyckas få igång en dator som verkat död. Det är ganska trögt arbete, varje moment tar lång tid, men just det gör att tiden flyger iväg, ”jag ska bara testa ditt”, ”jag ska bara testa datt” och vipps har det gått tio timmar.

Stolta pojkar visar upp resultatet av dagens arbete.

Efter snart en vecka här börjar man känna sig hemma. Jag måste säga att Hluhluwe är en riktigt go by. Det finns väldigt mycket djur här, och de går helt fritt. Det är mer en regel än ett undantag att man får sakta ner för att det står ett par kor och funderar mitt på vägen. Men det är inte bara kor, det är höns, getter, katter, får, hundar och en del fåglar som jag inte ens vet vad de heter…

Påväg till kontoret passerar men en hel del intresant…
…där ibland alla dessa kor.
Typisk vy sett från baksätet i en Volkswagen.

Framför allt har vi kommit att gilla en hund som alltid ligger på samma ställe utanför ett hus när vi kör till eller ifrån kontoret. Den ligger på vägen och tittar på oss när vi kommer med våra strålkastare tända, men den flyttar sig inte en millimeter. Cool hund tycker jag – dövblind tror Carl.

Viktor

One thought to “Microsoft’s Windows XP”

  • Annika Ansund

    Syrran säger att du ska raka dig Viktor ;)

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *