Idag fick vi fräsiga T-Shirts med SFL logga och olika motton på ryggen. Dessutom körde vi förbi ett gäng med giraffer när vi körde till skolan vi skulle besöka idag, de stod precis vid väggrenen och göttade sig i morgonsolen. Det är lätt att dra parallelen till de svenska vägarna då man lite då och då kan se ett par älgar om man är ute och kör tidigt på morgonen.

Jag han få en suddig, suddig bild.

Eleverna på den skola vi besökte i dag var mycket kunnigare än de som vi träffade i går – de hade använt datorer förut. Därför behövde vi inte öva på att använda musen, utan kunde direkt gå på Word och Excel.
Vi lärde dem göra tabeller, summera tal, räkna ut medelvärde och skapa grafer av datan. De blev mäkta imponerade när de såg hur enkelt det var.

Vi hade lektion i ungefär två timmar. När vi var färdig gick eleverna hem och vi ägnade resten av dagen åt att restaurera datorer som inte fungerade. Vi installerade om några som inte ville starta och bytte ut hårdiskar på andra.

Några av datorerna hade 256 mb RAM-minne, och de var de bra datorerna…. De värsta körde windows 98 och hade bara 32 mb RAM. Inga datorer hade tillgång till internet och den 3G-puck vi använder går riktigt trögt här ute på landet. Än så länge har vi inte får internetabstinens, men det kommer nog skall ni se. Det är hur som ganska skönt att komma in på kontoret där vi har ADSL på hela 1 Mbit/s.

Nu är klockan halv sex och vi är tillbaka på kontoret. Vi skall fixa fyra bärbara datorer som skall skänkas till rektorerna på nya skolor innan vi åker hem och äter middag med vår safarikock.

I morgon skall vi dessutom på Safari, det skall bli riktigt roligt och förhoppningsvis ser vi mer än bara giraffer och kor.

God kväll önskar
Viktor

3 thoughts to “En helt vanlig fredag.

 • Mona o Kent Ansund

  Bra jobbat – ni håller stilen. Hoppas att ni har duschat och att ni får en bra safari i morgon. Mona o Kent

  Reply
 • Solveig Lindblad

  Hallå Nicke! Janne undrar om datorerna har startvev och drivs med ånga!? Blir lycklig av era inlägg – det ser ut som om ni blir många upplevelser rikare! Instämmer med föregående kommentar om duschning (även om vi själva tvättat oss i saltvatten i 1 och en halv vecka nu….) Är just nu inblåsta i hamn på Sydkoster och väntar på bättre väder (mindre blåst!)
  Ha det gott alla och hoppas ni håller er friska!

  Solveig LIndblad

  Reply
 • Annika Ansund

  Ert jobb känns verkligen meningsfullt, ni inspirerar!!
  Safari låter kul, är det kocken som tar på sig safarikläderna… se till att Viktor sitter kvar i bilen så han inte blir lejon mat;). Kramar från Tuve!!

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *