Minigiraff
Minigiraff

Hej allihopa! I helgen har vi haft ledigt och har unnat oss lite nöjen, men mer om det senare. Vi tänkte först att vi skulle passa på att berätta lite mer om Star for Life. Vi har nämnt dem några gånger tidigare men inte presenterat dem närmare. Star for Life är en organisation som arbetar mot aids genom att informera och inspirera ungdomar. De tar sig an redan befintliga skolor och kör ett program med undervisning, diskussion och coachning angående AIDS. AIDS är ett stort problem i Sydafrika och väldigt vanligt redan i tonåren, speciellt bland tjejer. Då det är så vanligt med aids är det många som inte vågar tro på en framtid. Star for Life fokuserar mycket på att peppa eleverna att tro på sig själva och våga ha drömmar. De har slogans som “I go for my dreams”, “I decide” och “Aidsfree, that’s me”. Vill ni läsa mer om Star for Life kan ni gå in på deras hemsida, http://www.starforlife.org.

Igår morse gick vi upp tidigt för att redan klockan kvart över sex åka på guidad safari i Hluhluwe Game Reserve. Det var svinkallt!(Det är väldigt kallt på nätterna här nu under deras vinter) Vi åkte nämligen i en öppen safaribil med dagg droppande från taket, men vad gör man inte för djuren i Afrika?! =) Till skillnad från vår egen lilla safaritur såg vi många flera arter denna gången. Istället för att berätta om alla tänkte vi lägga upp lite bilder.

Lite väl nära...
Lite väl nära…
Vildhundar
Vildhundar är så ovanliga att till och med vår guide blev exalterad,
speciellt när de har färskt blod runt halsen…
Vad gör man inte för sina nära och kära?
Vad gör man inte för sina nära och kära?
Rådjur med söt rävsvans
Rådjur med söt rävsvans

På kvällen åt vi middag på en (mycket) fin restaurang i ett annat reservat, Thanda. Vi kände oss lite malplacerade då vi (nästan) har vant oss vid det afrikanska landsbygdslivet i vår enkla hydda. (Det är ett mysterie för oss hur afrikanerna trots smutsiga förhållanden håller sig oklanderligt rena). Det var ändå kul att få unna sig det. Sedan åkte hem till vår hydda igen och gick och la oss utan att orka bry oss om geckoödlan som smugit sig in…

Idag har vi också varit ute på äventyr. Vi har paddlat kanot bland flodhästar och krokodiler, det var riktigt häftigt! Vi fick en och annan adrenalinkick när de kom lite för nära, men vi klarade oss helskinnade, puh… Ikväll blir bbq och här “hemma” för att avsluta vår vistelse i Hluhluwe. Imorgon ska vi besöka vår första skola i Durban och utforska det afrikanska stadslivet.

Alfahannen (i mitten) väger ca 1,5 ton!
Alfahannen (i mitten) väger ca 1,5 ton!
Flodhästar till vänster och krokodil till höger
Flodhästar till vänster och krokodil till höger, vart ska man kolla?

 

Skönt att kolla på dem på avstånd också =)
Skönt att kolla på dem på avstånd också =)

8 thoughts to “En spännande helg!

 • Ethel

  Spännande att läsa om alla stora, farliga, vilda, blodiga djur, måste vara helt otroligt att få uppleva dem på så nära håll. Har följt er blogg och läst om glada och positiva barn och ungdommar också, projektet ni är en del av är bara så bra. Ethel

  Reply
 • Eves faster

  Ja ni gör ett otroligt jobb därnere! Det är kul att också få höra om era andra äventyr i bushen också…

  Reply
 • Bodil i Kungsbacka

  Det har varit så spännande att få följa era äventyr här på bloggen. Så många intryck ni har med er hem, och så många ni har kunnat glädja med ert jobb där nere!! Verkligen ett minne för livet. Hoppas resan hem också går bra.Mamma är nog glad att ha dig på hemmaplan igen borta från alla "farligheter", Sandra.Bodil

  Reply
 • Annika

  Hej Sandra med reskamrater,Vilken fantastisk resa ni får göra. En upplevelse för livet och vilken insats ni gör genom att hjälpa alla dessa elever. Fick igår adressen till er blogg och läste den från dag ett. Kul och intressant läsning och fina bilder.Har skickat adressen till Anna också. Ser redan fram emot ert nästa inlägg från Durban.KramAnnikaPS! Vem sponsrade tandborstarna? En lysande idé!

  Reply
 • cesaproject

  Hej mamma och faster,Så kul att ni läser bloggen! Det händer så mycket här varje dag att jag inte skulle veta vart jag skulle börja berätta när jag kommer hem annars! Saknar er. Kram Evelina

  Reply
 • cesaproject

  Hej Bodil och Annika!Jag instämmer bara med Evelina. Det är så skönt att ha bloggen, för att det är så himla mycket som har hänt, mycket mer än vad som står i här. Än är det inte hemfärd, fortfarande 4 skolor att besöka. Är väldigt spännande att se skillnaden på skolorna här i Durbans förort och ute på landsbygden runt Hluhluwe.Vi lyckades inte hitta någon sponsor till tandborstarna, men vi köpte många 12-packs paket med tandborstar och tillhörande fodral.Kramar Sandra

  Reply
 • Anna Nyman

  Haha – jag gillar Josefs flytväst. Är den tand- och tuggsäker?//Anna, LdB FC For Life

  Reply
 • Anonymous

  Tackar för de fina djurbilderna som vi har använt för att få förskolebarnen att lugna ner sig. Det är många som har följt med på er resa må ni tro…/Katarina

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *