Mgundandlovu
Mgundandlovu

Nu sitter vi på flygplatsen och är på väg hem till Sverige. Vi har upplevt otroligt mycket under de senaste veckorna och det kommer ta ett tag att smälta alla intryck. Vi är väldigt tacksamma över att ha fått komma så nära en del av Sydafrika som man inte hade fått möjlighet att ta del av som turist.

Det har varit omtumlande att se de enorma klyftor som fortfarande finns, speciellt här i stan. När man åker genom Durban kan man se stora lyxvillor i en sluttning och på andra sidan kullen trängs fallfärdiga plåtskjul. Det har varit konstigt att kastas mellan dessa olika världar. På dagarna har vi varit på skolor med hungriga elever och på kvällarna har vi serverats mat på restaurang.

Det har dock varit väldigt roligt och givande att få träffa alla dessa elever och dela med oss av vår kunskap. Vi har mött stor tacksamhet och glädje på skolorna över att vi har kommit så långväga för att hjälpa dem, viket gjorde dem ivriga att ta till sig av det vi hade att säga. Vi tror att vårt besök har inspererat skolorna till att mer använda den resurs som datorerna faktiskt är.

Vi ser redan fram emot det fortsatta arbetet för att fler elever på fler skolor ska få tillgång till och kunskap om datorer.

Dagens vision: Att alla elever ska få möjlighet att använda en dator innan de går ut High School.

2 thoughts to “Detta är bara början!

  • Anonymous

    Tack för att ni delgett oss andra här uppe i norr om er resa och era upplevelser. Det har varit oerhört berikande att ta del av dessa skilda världar ni levt i. Ni har gjort ett fantastiskt arbete. Välkomna hem! Eves faster

    Reply
  • Barbro

    Jag förstår att det är med blandade känslor ni lämnar Sydafrika! Jag är så GLAD Josef att du fick vara med om den här resan! Bli inte chockade om du/ni upplever ert kära hemland som "främmande" under en tid. Ja, Josef, du vet nog precis hur jag menar!? BERIKADE är ni för livet, och till DET gratulerar jag! VI SES! Kram!

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *