Umkhumbis skolgård
Umkhumbis skolgård

Andra dagen i Durban. Vi har besökt två nya skolor, Zuzumqhele och Umkhumbi. Även på dessa skolor har de ännu inte fått elevdatorer och eftersom eleverna aldrig använt en dator förut hade vi väldigt grundläggande utbildning i datorhantering. Efter en introduktion lät vi dem måla saker i paint för att lära sig kontrollera musen (vilket har varit den största utmaningen på de flesta skolor). Det var också ett bra sätt att få eleverna engagerade och intresserade.

Glada miner framför Paint
Glada miner framför Paint (lägg märket till de raka linjerna gjorda på fri hand!)

På Umkumbi fick vi även lyssna till fem elever som sjöng acapella för oss. De var grymma! Vi har flera gånger förundrats över hur modiga eleverna är när det gäller att uppträda och prata inför främmande mänskor. Det är också kul att många sådana initiativ har kommit från eleverna själva.

På eftermiddagen deltog vi i IT-programmets kickoff via Skype. Det kändes konstigt att sitta här i Sydafrika och prata med dem i Sverige, speciellt då vi har varit här ett tag och hunnit koppla bort vardagen hemma.

Dagens Göteborgshumor: Även om vi är långt hemifrån känner vi oss hemma här i stadsdelen Glenwood.

8 thoughts to “[Untitled]

 • Viddo

  Väldigt underhållande att läsa hur det går för er och hur ni upplever den världen på andra sidan klotet. Hoppas resten av resan går lika bra! :)

  Reply
 • Roland

  Mycket intressant att följa er via bloggen, den är så proffsig. Det är uppskattat att ni tar er tid att dokumentera varje dag med både text och bilder. Hur är det med hemlängtan, efter dagens kickoff?

  Reply
  • Tiger

   Eynatten doet in elk geval ENORM veel voor het schaken en grote clubs moet je niet onbesuisd proberen te kortwieken voor pejrionlosk belang.Er is altijd wel iets dat op onrecht lijkt.

   Reply
 • Eva Gustafsson

  Underbara bilder! Sandra, ser fram emot att se fler… vi måste boka in en middag (med bildvisning!) hos oss på Källvägen när du är hemma igen. Hoppas ni får en fin avslutning på er "mission"! :-)Eva G

  Reply
 • Barbro O

  Ni är verkligen strålande vad gäller att beskriva era upplevelser och äventyr! Vill tacka er alla tre för att ni delat med er av er resa på det här sättet! Ser fram emot fler bilder och fler berättelser! Lycka till med resten av resan! Och välkomna hem! mamma Barbro

  Reply
 • cesaproject

  Så roligt att ni kommenterar! Det är kul att se att så många läser =)

  Reply
 • Frida Jensen

  HEJ! Jag är så sjukligt imponerad, inspirerad och glad över ert projekt. Jag har tillsammans med två av mina klasskamrater startat ett projekt på vårs skola som vi drivit i lite mer än ett år nu och det hela kommer att resultera i att vi faktiskt åker till Durban i början av 2010. Star For Life har förändrat mitt liv och mitt sätt att se på saker och jag har satt det som min uppgift att ge något till organisationen, mig själv. Men i alla fall så insåg jag när jag läste alla inläggen att ni har varit på den skolan vi ska till, Zuzumqhele. Har ni någon information om skolan, adresser, telefonnummer, kontakter, personer som är bra att prata med..ja, allt som kan vara bra att ha, så vore det ju sjukt snällt om vi kunde få ta del av de uppgifterna. Vi har lite problem med kontakten med skolan nu då vår kontaktperson i Sveriga säger att de håller på att införa nät på skolan just nu. STämmer det? I vilket fall, grattis till er och tack för att ni gör det ni gör.Kram!

  Reply
  • Jacki

   Bien que ce genre d&tieuo;sniriativqs ont la vertu de m’agacer par leurs côtés faussement bien pensant, il faut avouer que c’est un sacré challenge. Je n’irai pas jusqu’à applaudir Adrien, mais il a le mérite de donner à réfléchir sur ce que chacun peut réaliser à sa propre échelle.

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *