Elever på Mbelebele
Elever på Mbelebele

Nu är de sista skolorna besökta (för denna gång). Liksom de andra skolorna i Durban väntar både Shumayela och Mbelebele på kommande datorleveranser. Vi har förberett en grupp elever och lärare med grundläggande utbildning i förhoppning att de nu bättre kan ta tillvara på de möjligheter som datrorerna kommer att tillföra. Det var lite sorgligt att åka ifrån vår sista skola och sätta punkt för vårt arbete här.

Under resan har vi vid sidan av utbildningen ägnat oss åt blåsträning. På skolorna har det nämligen rådit lite tvivalaktiga förhållanden för den som vill lätta på trycket. Frukosten har därför inneburit avhållsamhet från vätskor (speciellt vätskedrivande preparat såsom kaffe och te), samt att saltkaret använts flitigt. Idag blev vi dock tagna på sängen av den 32-gradiga afrikanska vårvärmen (svensk vår, släng dig i väggen!). Efter ett svimfärdigt adjö på Mbelebele åkte vi fort och köpte vatten.

På kvällen tog vår guest house-värd (som även råkar vara fysikprofessor) med oss till ett jazzhak på universitetsområdet. Varje onsdag har de en konsert och den här veckan hade de ett lite mer rockigt inslag. Kvällens bandet hette “Habit to” och visade sig vara en riktigt bra final på dagen såväl som på resan. Grymt sköna låtar med en frontperson som hade både röst- och gitarrskills.

Habit to
Habit to

Dagens argument för polygami (vilket är lagligt i Sydafrika): “It’s nice…”

One thought to “Det närmar sig slutet…”

  • Anonymous

    Det är med visst vemod som vi läsare av denna fantastiskt underhållande blogg, inser att den är på väg att ta slut. Men vi är desto gladare att ni kommer hem igen. Ser fram emot fler berättelser och bilder när ni kommer hem./Ronni

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *