Vi kom hem sent igår och därför blev det ingen blogg förrän nu.

Vi gör vårt bästa för att hålla hastigheten...
Vi gör vårt bästa för att hålla hastigheten…

Igår var datorsalsburen på Mandlakazi klar (se söndagens inlägg) och vi installerade 16 datorer. Vi tog hjälp av några elever och de skrek av glädje när vi slog på första datorn. Det var helt klart gårdagens kick! Vi hade sedan utbildning för både elever och lärare.

Exalterade elever i datorsalsbur.
Exalterade elever i datorsalsbur.

På kvällen åt vi middag med två från Star for Life-kontoret, varav en svensk tjej som heter Anna och tränar damlag i fotboll på skolorna. Vi diskuterade olika Zulu-traditioner, bland annat hur Annas fotbollstjejer innan match skyddar sig mot besvärjelser genom att gnida in skorna med fisk (som att fotbollsskor inte redan luktar illa!).

Idag åkte vi lååååååååååångt upp i bergen för att komma till skolan Sibhamu. Skolans elever var redan bra på datorer och vi kunde därför hålla lite mer avancerad undervisning i Office-paketet. Detta var den sista skolan vi besökta innan vi åker till Durban. Det var kul att avsluta skolbesöken i Hluhluwe-området med en skola där de var så duktiga och självgående!

Vi delade ut tandborstar efter utbildningen
Vi delade ut tandborstar efter utbildningen

På måndag morgon åker vi till Durban för att spendera de sista dagarna på skolorna där. Men först ska vi njuta av en välförtjänt helg med diverse aktiviteter… =)

Picture 347

Dagens djur: En blandning mellan höna, påfågel och ballong.

7 thoughts to “2 in 1

 • Anonymous

  Hur smakade dagens djur ?/Roland

  Reply
 • Samuel Bengmark

  Nu håller vi tummarna för att fröken GPS skall leda er raka vägen till Penzance Road i Durban utan att leda er förbi samma vägtull flera gånger! Glöm inte Kickoffen på tisdag ca klockan 15.40. Vore bra om ni kunde Skypa mig när ni är uppkopplade någon gång i helgen eller på måndag.

  Reply
 • Lena Gustafsson ( Härjedalen )

  Roligt, intressant och spännande att följa era upplevelser via bloggen. Måste kännas fantastiskt att vara till nytta och glädje för så många ungdomar. Ni är beundransvärda!

  Reply
 • Anonymous

  Jag undrade just när tandborstarna skulle komma till användning :-)

  Reply
 • cesaproject

  Hej pappa!Vi vågade inte äta ballonghönan, man kanske får gas i magen =)Kram Evelina

  Reply
  • Priest

   That’s an apt answer to an innteestirg question

   Reply
 • Eves Faster

  Hakuna Matata!Kul att läsa om era äventyr på Savannen

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *