En vanlig syn längs vägen
En vanlig syn längs vägen

Punktlighet är inte Sydafrikanernas starka sida. Bestämmer man en tid och en plats kommer man i alla fall vara säker på att det inte kommer att hända där och då. Vi försöker anpassa oss så gott vi kan, men det tär på nerverna när man får vänta på frukosten till 8 när man skulle åka vid 7! Förhoppningsvis är det ju bara vi som irriterar oss på omplaneringen, de andra verkar ju alltid ta dagen som den kommer.

Ganska försenade satte vi gasen i botten och drog iväg till skolan Mandlakazi. Efter att ha åkt i 20 minuter på motorvägen svängde vi av på en grusväg och där åkte vi… och åkte… och åkte… Efter en timmes skumpig bilfärd i 30km/h med en sovande guide i framsätet, undrade vi om vi hade hamlat fel. Men nej, mitt ute i ingenstans låg skolan med en helt otrolig utsikt över landskapet.

Förra året hade denna skolan inte fått datorerna installerade eftersom de var oroliga för säkerheten. Nu var de nästan klara med att bygga en gigantisk bur inuti datorsalen. Vi har förberätt installationen och ska slutföra den på torsdag när buren är färdig. Bilder på buren kommer senare.

Sandra berättar om OpenOffice.org
Sandra berättar om OpenOffice.org

Vi har fått önskemål om bilder på vår hydda! Här kommer den!

Evelina i hyddan
Evelina i hyddan

Vi vill även fresta med en Sydafrikansk delikates:

Räkor? Kolla igen...
Räkor? Kolla igen…

Dagens I-got-a-bad-feeling-about-this: Att av artig äta kall kyckling från skitiga tallrikar på skolan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *