Just nu sitter vi på Durban flygplats och väntar på att checka in. Det har alltså blivit dags för oss att lämna detta otroligt spännande land där månggifte är tillåtet och kontinenten de tillhör har endast lika många telefonlinjer som det finns i New York. Denna resa har gett oss oehört mycket intryck och vi har lärt oss så mycket. Vi har installerat 212 datorer, vilket gör det möjligt för cirka 8000 elever att få använda en dator innan de går ut High School. Att se en 15 årig kille använda en dator för första gången, med ett stort leende på läpparna gör en glad. En del rektorer har ringt till Siphile och varit så tacksamma. De kunde aldrig tro att de skulle få så fina datorer. De datorer vi har installerat är Pentium 4, 2.4GHz och 1GB RAM, alltså riktigt bra datorer.

Denna resa har som sagt gett oss väldigt mycket, men vi hade aldrig fått vara med om detta om inte Astra Zeneca och Atea bidragit med alla datorer. Vi vill också tacka våra sponsorer, The Astonishing Tribe (TAT), Chalmers mastercard och IT-programmet som gjorde detta möjligt. Vårt mål är nu att utveckla detta projekt vidare så att flera skolor kan få tillgång till datorer. Vi tar med oss massor med erfarenheter hem. Vi har även hört att det varit flera stycken som följt vår resa på bloggen vilket vi tycker varit riktigt roligt. Nästa destination Sverige…

PICT0093

Dagens notis: Ett otroligt land och en otrolig resa!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *