Idag har det varit den sista dagen för oss ute på fältet. Vi skulle distribuera 40 datorer fördelat på två skolor. Efter två timmars bilkörning på en riktigt dålig väg kom vi fram till Phumanyova. Denna skola var vi och rekade på förra veckan och de höll då på att bygga datorrummet. Idag när vi kom fram höll de fortfarande på med slutspurten av arbetet, men det såg väldigt bra ut. Vi installerade en del av datorerna och visade dem programmen vi hade med oss. Även dessa lärare var väldigt glada och nöjda med resultatet. Direkt efter att vi förevisat hur datorerna fungerade blev vi inbjudna till en ceremoni där rektorn hade kallat in skolans 1200 elever i en stor sal som var fylld till bristningsgränsen. Rektorn presenterade oss inför eleverna, som svarade med jubel och applåder. Därefter fick vi göra en spontan presentation av projektet. Syftet var att eleverna skulle veta vad Star school gör för dem och att vi skulle kunna inspirera dem till att utnyttja de datorer vi ordnat. Ceremonin avslutades med fredagsdisco för eleverna.

P8290359

Direkt efter denna mäktiga upplevelse åkte vi direkt till Mandlakazi. Även dem fick 20 datorer och var väldigt glada. När vi lämnat den sista skolan bakom oss så var vi väldigt nöjda med vad vi åstadkommit under vår vistelse här i Sydafrika. Nu ikväll har vi haft fullt upp med att inventera hur mycket datorer vi har kvar på kontoret, samt hur vi på bästa sätt kan använda dem. Det kommer bli en lång natt (vilket kanske är bra, då sover vi gott på flyget hem). Vi har också hunnit få i oss en rumpstek och bakad potatis på stammisstället en sista gång. Idag fick vi säga hej då till Mdu:s barn, vi var alla och käkade lunch tillsammans. De var nöjda att de fick låna våra solbrillor. Imorgon lämnar vi detta underbara land och det är dags för oss att sätta sig i skolbänken igen. Morgondagen består av en tidig frukost med Siphile för att utvärdera hur det gått, därefter bär av till Durban flygplats.

Dagens notis: Idag var man värd många kor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *