Igår (söndag) var det dags att sätta igång med installationen på två av totalt elva skolor. Eftersom detta var en söndag hade vi bestämt möte med en lärarna som kunde komma och öppna skolan för oss. Den första skolan, Ezifundeni, hade vi besökt förra veckan och installerat datorer som de själva hade köpt. Vi kompletterade deras egna datorer med 12 av våra. När vi packade upp fick vi hjälp av ett antal elever som hjälpte oss och som var verkade intresserade av att vilja använda datorerna. Vi installerade programmen som vi hade med oss, Wikipedia och typefaster. Eftersom de tidigare inte hade några datorer på skolan så var det ingen som hade använt de tidigare. Och det känns väldigt ovanligt att visa en 15 årig kille hur man stänger av datorn. Den andra skolan vi besökte var Somfula, denna skola hade vi inte besökt tidigare. Skolan ligger långtifrån någon stad och det var mycket vägar upp i bergen utan räcke. Vägarna ut till Somfula var inte riktigt anpassade till vår bil, så vi lämnade den på den första skolanoch körde vidare. Vi fick låna två riktigt bra terrängbilar av Star school, Markus var nöjd när han satte sig framför ratten. Han kände sig som hemma.

PICT0307

PICT0314

Kvällen avslutades hemma hos Siphile där vi avnjöt en riktigt god sydafrikansk middag, couscous och en köttgryta. Enligt min åsikt det godaste jag ätit hittills i Sydafrika. Siphile har ett hus på landet med en fantasktisk utsikt över landskapet. Helt oslagbar! När middagen var avklarad var det dags att köra hem. Skillnaden från när vi körde dit så var det nu kolsvart utomhus. När vi kört fem minuter efter att lämnat hans hus kom han körande efter hos. “Guys, you are sooo lost”. Ja, det var vi.

Nu har vi en hektisk vecka framför oss och har väldigt mycket att göra. Installera datorer på dagarna, plocka fram inför morgondagen och skriva rapport på kvällarna.

Dagens notis: Klockan sex är det kolsvart i sydafrika, och det går inte att hitta…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *