Idag skulle bli en väldigt lugn och skön dag. Från första början skulle vi inte besöka mer än en skola. Men igår bestämde viför att åka till ännu en skola. Den första skolan, Mduku, som vi besökt låg ganska nära Hluhluwe. När vi hade kommit in på området träffade vi rektorn som visade oss vartden nya datasalen skulle ligga. Påvägen dit såg vi ett mindre hus som de höll på att bygga och väl framme vid det sa rektorn att den nya datasalen skulle vara där. Huset såg ut att bli jättefint men problemet var ju bara att det knappt var halvklart, det hade inget ordentligt tak utan snarare bara fyra väggar. Alla skolar som vi har ringt säger att de är klara med allt och det är inga problem att komma ut med datorer. På just denna skolan finns det tyvärr inga alternativ, vi kommer inte kunna installera några datorer där, vilket känns riktigt tråkigt nu när de satsat så stort.

P8220190

Efter att ha konstaterat hur det låg till åkte vi vidare till Mdungandlovu. En skola som inte var helt lätt att hitta till, men som vanligt hade vi med oss Mdu. Mdu hjälper till med mycket här och hittar överallt. Det var långa slingriga vägar till skolan. När vakten på skolan hade släppt in oss träffade vi som vanligt rektorn för skolan och pratade lite med honom. Denna skolan hade redan en datorsal så han tog oss dit. Ett väldigt fint rum och vi fann inga större problem med att installera datorer där. Men efter att ha pratat lite mer med rektorn visades det sig att han inte ens visste om att skolan skulle få datorer från Star School. Det var en väldigt positiv överraskning, men något som han borde hablivit informerad om tidigare. En liten brist i kommunikationen som det lätt verkar bli här i Sydafrika. Rektorn lovade att fixa lite mer strömuttag till rummet tills nästa vecka. Efter ha tagit lite kort på skolan, där eleverna sprang mot oss för att få vara med kort, åkte vi vidare.

P8220199

Vi styrde vidare mot den något kaotiska staden Mtubatuba där vi skulle handla lite mer strömadaptrar. Mdu ville även stanna till på “Nursery School” eller dagis för att hämta sin dotter. Vi följde med honom dit och fick se hur ett dagis kan se ut i Sydafrika. Där fanns massor av barn som verkligen inspekterade oss när vi kom. De var lite blyga med hälsade vänligt på oss. Mdu hämtade även upp sin flickväns systers barn under tiden vi uträttade lite andra ärenden. Efter att vi hade ätit lite med dessa två otroligt söta barn som inte pratade jättemycket engelska. Uppstod en lite konstig situation som jag(Markus) och Tommy inte riktigt tog på allvar först. Mdu var tvungen att åka tillbaka till kontoret och vi skulle ta hand ombarnen. Detta kändes lite konstigt för mig och Tommy eftersom vi har nästan nog med att se efter oss själva här. Men som tur var så kändes inte ansvaret lika tungt för Caroline. Caroline fixade detta med bravur, vilket var en stor lättnad. Vi tog med barnen till BuildIt för att leta efter lite mer adaptrar. Vi lyckades hitta några fler men imorgon blir det en sväng till Richard’s Bay för att hitta ännu fler. vi har även haft möte ikväll med Siphile för att spika schemmat för nästa vecka. Imorgon kommer även datorerna så då skall de inventeras och kontrolleras. Sen på Söndagen blir det full fart med att få ut alla datorer.

P8220204

Dagens notis: Huruvida ett datorrum är klart eller inte är verkligen en definitionsfråga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *