Efter första natten på Sydafrikansk mark, kan vi konstatera att det är ett sjukt intressant land och att vi hamnat på ett rikigt roligt ställe. Denna första vecka kommer vi att sova på Star Schools kontor som ligger mitt på ett naturesarvat. Utanför stängslet kryper jeoparder, zebror och gnuer mm. omkring. Vi blev alla riktigt imponerade av jeoparden, hur fin den verkligen är på så här nära håll. Vi har redan fått höra lite historier om ormarna och vilka sorter som förekommer, däribland Svart mamba, grön mamba, kobra och pytonormar. Naturesarvatet delar vi också med en flock elefanter och bestämmer dem sig för att stå på vägen när vikommer körande har vi fått instruktioner att följa för att inte göra dem upprörda. När vi kom till kontoret idag fick vi träffa Kosi som arbetar på Star school, vi fick även träffa Anna(från Sverige) som också arbetar inom star school. Anna tog oss till en bra restaurang i närheten och berättade hur det funkar på Star school och allmänt nyttiga tips vi ska ta med oss under vår vistelse.

080820029

Nu under kvällen har vi gått igenom skolorna vi ska besöka och vart de ligger på kartan. Avstånden är ganska långa här och väggarna är ganska dåliga så det tar lång tidatt ta sig mellan skolorna. Imorgon ska vi träffa Mdu och Siphile och tillsammans gå igenom hur installationen och utbildningen ska gå till. Eventuellt kommer vi att åka ut och reka lite på några skolor. Än så länge har det varit en väldigt spännande resa och vi har det väldigt bra!!

Dagens notis: Det kan spöregna i Sydafrika.

Caroline

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *