Då onsdagen var vår sista arbetsdag med Star For Life bestämde vi oss för att åka till kontoret tidigt. När vi kom dit satte vi igång med att fixa Linux på de laptops som vi inte hunnit göra det på i Sverige. Mdu sa till oss att det fanns en del pappersarbete vi skulle göra innan projektet var avlutat och att vi därför inte skulle åka till någon skola idag.

Medan Robert och Charlie fortsatte fixa datorer började jag skriva en lathund över de rutiner som Robert, Charlie och jag kommit in i efter två veckor. Denna skulle Star For Life kunna använda sig av och på så sätt fortsätta med att installera datorer efter att vi åkt hem. Den skulle även bli ett bra hjälpmedel för nästa års CESA-gäng.

Medans den sista batchen datorer höll på att få Ubuntu inlagt på sig efter Roberts automagiska script började Charlie inventera av garaget och markera upp alla datorer så att Star For Life skulle veta vad som skulle göras med dem. Robert började skriva på vår slutrapport och jag redigerade en film jag spelat in under gårdagens datorbesök. Under onsdagseftermiddagen hade jag låtit kameran stå på i ett hörn och filma oss medans vi arbetade. Jag snabbade upp hastigheten till 61 gånger det normala och la som bakrundsmusik in den låt som kommit att bli vår theme song för resan, nämligen ”Everything is AWESOME!!!” från Lego-filmen.

Vi skippade lunchen och fortsatte kötta på i garaget så att vi skulle vara helt klara och redo att lämna Hluhluwe morgonen därpå. Genomsvettiga kunde vi sedan vid femtiden bege oss hemåt för att ta ett välbehövligt dopp i poolen; efter att ha jagat bort de tjocka kalkonliknande fåglar som befolkar vår bakgård och dricker av poolvattnet.

fåglar

fåglarsolnedgång

Simturen blev dessvärre kortvarig efter att jag upptäckt de clementinstora svarta spindlar som flöt runt i vattnet. Sista kvällen i Hluhluwe avslutades med en god middag på Amarello Golf Club.

//Anton

IMG_2854

One thought to “Sista dagen med gänget”

  • Glenn

    De varma välkomnaden ni möter värmer även här.

    Välkomna hem igen,
    Glenn

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *