Biii biii biii, alarmet på telefonen väckte mig redan vid 06:20 på torsdagsmorgonen – vi gick upp tidigt eftersom vi hade mycket på schemat! Som Robert sa; både mornarna och kvällarna blir tidigare hela tiden. Lite mer än en timma senare rullade vi in på kontoret för att lasta bilen full med datorer, skärmar och annat dylikt. Dagen innan hade vi nämligen fått i uppdrag av vår karismatiske chef Mdu att leverera och installera totalt 20 nya datorer fördelat på två skolor, Bonga och Siphosabaleche. Lyckan var stor hos oss alla när vi äntligen skulle få leverera de datorer vi har arbetat med i ett helt läsår. Efter att ha rätt ut lite missförstånd med Mdu kring vilka tider de olika skolorna stängde mötte vi strax innan 07:00 upp med Elin utanför garaget i vilket vi förvarar datorerna på kontoret. Det var nämligen ytterligare en sak på schemat över dagen, vi skulle innan vi åkte till skolorna följa med Elin på en av de workshops Star For Life’s coacher håller i ute på skolorna. Väl inpackade i vad som nu hade blivit en väldigt trång bil och åkte till KwaGiba för att lyssna på Busi’s workshop om “Kraften inuti oss själva”. Väl ute vid skolan blev vi varse om att kl. 08:00 här i Sydafrika lika väl kan betyda 09:00. När väl alla elever i tur och ordning hade tagit plats på stolarna i tältet kunde workshopen börja. Det var verkligen en väldigt mäktig och rolig upplevelse! Vi blev bl.a. uppbjudna till att dansa inför alla i tältet och förstod snart att dans, olika rörelser och sånger är ett sätt för eleverna att komma ihåg det som sägs på workshopen. Som temat “Kraften inuti oss själva” kanske skvallrar om så handlade det om att lyssna till den inte rösten om vad som är rätt och fel; om kompisarna t.ex. säger att man borde hoppa av skolan så ska man lyssna på den inre rösten som säger att man borde gå kvar. Det handlade också om att man ska sträva efter att uppnå sina drömmar och att utbildning är vägen dit. DSC_0006 Efter att ha lyssnat till workshopen i en timma kunde vi tyvärr inte stanna längre utan var tvungna att bege oss till den första skolan. Efter att fort ha lämnat av Elin i Hluhluwe och tankat bilen väntade nästan en timmas restid i ett bergigt landskap, på vägar som knappt fanns i GPS:en, innan vi var framme vid Bonga. Här var uppdraget att söka efter virus på de datorer skolan redan hade samt installera 5 nya datorer. Det visade sig snart att de befintliga datorerna inte hade några direkta virus då de helt enkelt verkade installera om datorerna då och då. Efter att ha leverat de nya datorerna och bytt ut lite trasiga möss och tangentbord begav vi oss vidare mot nästa skola. DSC_0042 Väl framme vid Siphosabaleche lastade vi av de datorer, skärmar och tillbehör vi hade kvar i bilen. Då tanken var att installera 15 nya datorer på denna skolan åkte Robert tillbaka till kontoret för att hämta fler datorer medans jag och Anton började installera de vi hade lastat av. När Robert väl kom tillbaka kunde vi installera alla 15 datorerna samt visa rekorn på skolan hur man använde dessa. DSC_0076 Kort och konsist sagt: en mycket produktiv dag, men ingen ärtsoppa. // Marcus

One thought to “Produktiv torsdag utan ärtsoppa”

  • Glenn

    Positiv inställning,även när saker och ting inte riktigt är som hemma.
    Trevlig resa hem igen!

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *