Efter en händelserik helg med många nya intryck var det måndag igen och en vecka sedan vi stod på flygplatsen i Sverige med fjärilar i magen inför det stundande äventyret där många delar fortfarande var oklara.

Med måndagen startade en ny vecka här nere i Sydafrika och vi åkte vid 8 på morgonen in till Star For Life-kontoret med förhoppningar om att datorerna skulle ha anlänt till kontoret och att vi skulle få besöka ytterligare skolor.

Efter att ha talat med Mdu på förmiddagen visade det sig att strulet med att få loss datorerna från myndigheterna verkade vara löst och att datorerna med största sannolikhet skulle vara framme hos oss dagen därpå! Vad säger man? Äntligen! Det ska dock nämnas att det på grund av tiden de stod i hamnen tillkom en extra kostnad på 27 000 ZAR (~17 000 kr)!

På eftermiddagen var det dags att åka ut till en ny skola, KwaGiba. Först var det tänkt att vi även skulle besöka Mduku igen, men det var tyvärr inte möjligt då de hade drabbats av ett strömavbrott.

20140811_130105

Väl ute på skolan möttes vi upp av Star For Life’s coach Busi som har hand om ett ett antal skolor, av vilka KwaGiba är en. Efter att ha undersökt de runt 15 datorer som fanns där visade det sig att tre inte fungerade, de övriga kunde vi söka efter virus på. Här var istället det stora problemet att de inte hade integrerat datorerna i undervisningen, något som Busi sa att hon skulle dra de ansvariga i örat för att få bättring på!

DSC_0911

Efter att ha införskaffat lite “bra att ha”-grejer var ännu en dag slut och vi åt middag och gick till sängs. Juste! En sak till, en liten reflektion vi har gjort också är att det är enormt mycket skräp slängt överallt!

Hälsningar, Marcus (Charlie) Olsson

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *