Efter en lång resa, hela 36 timmar på resande fot, (Göteborg-Köpenhamn-Dubai-Johannesburg-Durban-Hluhluwe), så anlände vi slutligen trötta och sömninga men ändå entausiatiska till vårt boende hos Siphile i Hluhluwe. Under bilfärden från Durban så fick vi både erfara regn och åskväder och hur snabbt det blir mörkt när solen går ner. Trots vänstertrafik och bländande helljus så visade sig vår silvriga Toyota Corolla vara ett formidabelt fordon och tog oss utan skavanker hela vägen till Hluhluwe.

Vi blev väl mottagna vid ankomsten och bjöds på god mat. Kyckling tillsammans med något som beskrevs som “not rice” och sallad. Det var dock jättegott och vi reflekterade inte så mycket över vad det var vi åt, även om vi förstod vad som menades med “not rice” då det väldigt mycket liknade ris men smakade mer som blomkål. Efter detta så var det tre trötta studenter som bokstavligen slocknade i sängarna vilket upplevdes som rena lyxen efter att ha bekantat oss med flygplatsgolv och flygplansstolar.

För en person som vuxit upp med uppfattningen att det existerar ett likhetstecken mellan varmt och afrika så blev den första morgonen ett tydligt exempel på att så inte var fallet. När solens strålar inte hunnit upp för att värma och kalla vindar sveper över landskapet så var det trots flera lager kläder ett par huttrande studenter som för första gången kunde spana ut över de storslagna vyerna.

Efter frukosten fick vi träffa Siphile och med det tid att bege sig till kontoret för att sätta tänderna i arbetet med datorer. Efter en genomgång av schemat samt presentation och utbyte av hälsningsfraser med övriga anställda på kontoret så var första uppgiften att göra iordning laptops med skype som en skola skulle kunna använda för utbyte och kommunikation med studenter från en partnerskola i Storbrittanien.

Kontoret var jättefint och vi installerade oss snabbt vid vår arbetsstation. Efter lite komplikationer med våra brända CD-skivor började vi så smått inse att hur man än förbereder sig, är det väldigt svårt att vara redo för allt. Fortsättning följer…

2 thoughts to “Äntligen framme!

  • Ingela Urdell

    O vad skönt att höra att ni kommit fram. Ni får får garanterat spännande veckor i Sydafrika.

    Reply
  • Samuel

    Gott att ni är framme. Hälsa Siphile från mig. Samuel

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *