Vi var på totalt fyra skolor idag och installerade de sista datorerna här i området innan vi ska vidare ner till Durban på onsdag. Eftersom strejken fortsätter har vi inte sett många elever idag och vi träffade bara rektorerna på skolorna som låste upp rummen för oss där datorerna skulle stå.

Datorrum så säkra att inte ens rektorn kommer in
Datorrum så säkra att inte ens rektorn kommer in
Sista datorerna innan Durban leveras
Sista datorerna innan Durban leveras

Vi har ju provat lite olika maträtter här i Afrika, vissa är väldigt goda. Andra är mindre bra. Vi tänkte lista några här samtidigt som vi ger en liten kort beskrivning av våra erfarenheter av det.

Wimpy: Verkar vara ett populärt ställe här i Sydafrika då det finns överallt, vårt första möte var på flygplatsen i Kapstaden kl 4 på natten, Jonas köpte de fetaste “sandwich” de hade till han och Markus. Det var inte en bra introduktion till Wimpy. Men för att sammanfatta: Wimpy är fet mat, och förmodligen den enda snabbmatskedjan som kan misslyckas med en hamburgare, det kan låta hårt men det är sant.

Grillspett av gammal dam vid sidan av vägen: för fem rand köpte vi ett litet grillspett. Såg mycket smaskigt ut, lagat direkt på grillen o.sv. Men köttet var bland det mest smaklösa och sega köttet vi smakat. Vi kom fram till att det förmodligen var “roadkill” damen hade tillagat.

Mdu’s matlagning: Det finns inget bättre än att komma hem från en lång dag av att ha levererat datorer, man tar en ordentllig kalldusch, lägger sig ned på sängen och pratar lite med de andra om hur dagen har varit, slappnar av. Sedan för att utspisa Mdu’s fina matlagning. Har har inte gjort oss besvikna en enda dag:)

Nandos: Vi har ätit där två gånger, senast idag. Nandos är också en snabbmatskedja, men som specialiserar sig lite mer på stark mat. Men det blir lite löjligt när vi beställer in det mildaste på menyn och trots det är så starkt så att man får plåga sig i det sista när svetten bara rinner ned. Jonas och Markus har lagt in bojkott mot denna snabbmatskedja, Jens verkar dock gilla den och tog till och med “extra hot” såsen på sin kyckling idag.

Detta var en liten insikt i vad vi äter här nere. Mer kommer med tiden:)

Nu är det dags att lägga sig då vi har ytterligare en lång dag framför oss imorgon!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *