Den tredje augusti klockan 08:40 steg vi för första gången ut i den afrikanska solen och nyfiket kisade på det främmande landskapet.

Nu, 21 dagar senare, efter 3937 km i bil, 357 datorer installerade varav 232 levererade och 1723 bilder tagna sitter vi och väntar på vårt flyg hem, och enligt tradition skall man då skriva sitt sista blogginlägg. Vi är så otroligt glada tacksamma för att ha fått privilegiet att uppleva ett sådant fantastiskt äventyr. För vilket äventyr det varit.

Vi vill tacka alla underbara människor som gjort detta möjligt, bland dem vill vi speciellt nämna Samuel Bengmark för att han är både fröet och stammen i detta vildvuxna projekt. Vi vill även tacka alla gamla CESA medlemmar som hjälpt oss med planering och råd, hur gjorde ni utan era råd? Tack även alla på Star for Life i Sydafrika som har hjälpt och guidat oss över kullar av datorer och ner i dalar av sladdar på skakiga grusvägar, speciellt Siphile, Gwaza och PK. Stort tack till Chalmers Mastercard, IT-programmet och Findwise som har sponsrat oss och till AstraZeneca och Atea för att ha skänkt och skeppat alla datorer till de Sydafrikanska skolorna.

Även om vår resa nu tyvärr har kommit till sitt avslut kommer vi fortfarande jobba vidare med CESA så att studenter i många år framöver kommer kunna åka till Sydafrika för att dela med sig av kunskap och erfarenhter.

Än finns det många skolor utan datorer och många elever att lära.

Solnedgång
Solnedgång

3 thoughts to “Salani kahle, South Africa!

 • Heléne

  Wow! Det har varit fantastiskt att läsa er blogg – det värmer i hjärtat:)

  Reply
 • frida hoas

  jag är stolt över er.

  Reply
 • Ken Wennerholm

  Tack för bra jobb! Kom gärna till Domkyrkan 26 sep kl 17.00 på konsert med bla Star Choir från Star For Life skolorna, blir grymt! Bring your friends!

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *