Att planera för något i Sydafrika är som vanligt väldigt svårt. Idag var det tänkt att vi skulle åka till tre skolor med tre datorer vardera för att sedan avrunda dagen med att lämna över IT-sektionens laptops till några rektorer Siphile skulle ha möte med på det loka hotellet.

Men det blev förstås ändrade planer. När vi kom till kontoret vid åtta tiden mötte Siphile oss med orden, “Guys, my computer is broken. Today, it’s your highest priority.”

Sagt och gjort satte vi oss ner med ännu en dator som inte ville fungera på det sätt den var menad att fungera. Problemet för oss var att vi inte kunde kunde följa vårt vanliga tillvägagångssätt, formatera och ominstallera. För att citera Siphile: “My computer is my life.” och ett liv vill man inte vara tvungen att formatera.

Felmeddelandet kom så snabbt att vi fick ta kort på det för att läsa det
Felmeddelandet kom så snabbt att vi fick ta kort på det för att läsa det

Vi började med att försöka få datorn och fungera men övergick sedan till att rädda det som räddas kunde. Tyvärr ledde detta till att vi inte hade tid med att åka ut till skolorna idag då vi hade en tid att passa med rektorerna.

Vi tog oss tid att leverera en dator till Hluhluwe Primary, här är deras datorsal
Vi tog oss tid att leverera en dator till Hluhluwe Primary, här är deras datorsal

Väl på mötet när vi presenterade gåvan blev alla väldigt glada, en rektor hoppade upp ur stolen och slog armarna i luften av glädje.  Efter vi delat ut datorerna visade vi hur man installerade ett mobilt bredband och hur man tar sig ut på internet. Markus fick hjälpa en rektor med att sätta upp ett gmail konto och alla var väldigt nöjda.

Markus hjälper en rektor efter alla gått att sätta upp en gmail
Markus hjälper en rektor efter alla gått att sätta upp en gmail

Efter en sen lunch på hotellet åkte vi tillbaka till kontoret där vi hjälpte Siphile att föra över sina gamla mail till en temporär dator han kommer använda tills hans nya kommer. Glädjen han visade när han fick tillbaka sina gamla mail kan gott och väl jämföras med rektorernas. Han har till och med lovat oss en BBQ som tack.

Så glad blir Siphile när han såg att han hade 48 olästa mail i inkorgen
Så glad blir Siphile när han såg att han hade 48 olästa mail i inkorgen

I helgen kommer CESA gruppen ta ledigt, vi har två dagar inplanerade med diverse äventyr. Imorgon åker vi till Saint Lucia för en båttur och lite badande, i övermorgon blir det både Safari och guidad rundvandring i den lokala byn. Vi ser fram emot den kommande helgen med stor förväntan.

Det brinner lite här och där i bushen, här precis utanför Hluhluwe. Det hade brunnit i sju timmar men ingen verkar oroa sig speciellt mycket.
Det brinner lite här och där i bushen, här precis utanför Hluhluwe. Det hade brunnit i sju timmar men ingen verkar oroa sig speciellt mycket.

2 thoughts to “Ett möte med rektorn har aldrig varit så här roligt

 • frida hoas

  hoppas ni får en jätterolig helg. fota alla djuren ni ser! jag vill se alla. speciellt hajar… fast dom lär ju inte dyka upp på safarin men kanske när ni badar! i så fall fota dom.
  kram.

  Reply
 • Heléne

  Fota inga hajar!!!!

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *