Dagen som inte mycket har gått oss vägen. Och vi som trodde vi var så förberedda som vi kunde vara. Hur mycket vi än rivit i kartongerna med datorer har vi inte lyckats hitta några datormöss. Imorgon får vi reda på om de överhuvudtaget skeppats ner. Vi har även fått reda på att ingen skola har tillräckligt med eluttag så förmodligen måste vi införskaffa många många grenkontakter. När vi var i Richards Bay för att hämta ut våra 400 Sydafrikanska datorkablar hade inte beställningen gått igenom, men som tur är kan vi få dem redan imorgon.

Gwaza och Markus i Richards Bay
Gwaza och Markus i Richards Bay
Vår söta 200:- mobiltelefon
Vår söta 200:- mobiltelefon

Men allt är inte elände: Markus baggage har anlänt, vi har fått ett stort fint rum att jobba i och de flesta datorer installeras utan problem.

Det här året satsas det mer på installation av datorer istället för datorutbildning. Många av skolorna vi ska besöka har redan datorlärare och i vissa fall även datorer. Imorgon ska vi besöka vår första skola, Makhasa High, som ligger “just around the corner”, 20 km bort, vilket ska bli spännande!

Nu sitter vi på kontoret klockan 23 på kvällen och försöker få i ordning så många datorer som möjligt. Allt kommer nog gå vägen till slut.

Ordnat kaos på kontoret
Ordnat kaos på kontoret

7 thoughts to “Var hittar man kablar i Sydafrika?

 • Sandra

  Hej killar! Det hade väll varit tråkigt om allt hade fungerat som det skulle! =) Men det är klart ni löser det! Härligt att åka till en skola imon, då blir det lite mer på riktigt. Ni skrev att ni bor i en hydda, betyder det att ni bor på Siphiles gård ändå? /Sandra

  Reply
 • Jonas Bornold

  Jajemen, vi bor pa hans jattefina gard, vi skall forsoka lagga upp en bild senare. Tur nog har de installerat el i var hydda, och dessutom ar det inte alls kallt pa natten. Valdigt behagligt faktiskt.

  Reply
 • Erik

  Menar ni att de inte har Clas Ohlson i Sydafrika? Vilken miss.. Ni borde säga till Jens att styra upp RSS-feed för hela bloggen, verkar bara finnas för de enskilda inläggen :O

  Hoppas det går bra på skolan! Ciao.

  Reply
 • Moster Mia & Kusin Anna

  Vilket äventyr, så spännande! Vi kommer att följa er hela vägen. Stort lycka till!!! :)

  Reply
 • Pontus bornold

  Låter som ni håller på att bränna några proppar med era skarvdosehärvor. Passa på att underklocka datorena vetja.

  Reply
 • cesaproject

  Det är faktiskt facinerande hur mycket de uttagen tål här, som mest har vi kört 16 datorer på ett och samma uttag och än har ingen ström gått. Skulle vara kul att testa gränsen men det skulle betyda en massa extra jobb.

  // Jonas

  Reply
 • Nils Hagman

  Med tanke på bilden ovan;
  Tre svettiga it-tekniker, ett hav av datorer, känner ni paradiset? :)

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *