I måndags var Samuel, Marcus och jag och hälsade på Glenn på Göteborgs Stad – Västra Hisingen. Det var kul att äntligen få träffa mannen som står bakom den stora datordonation som gör vårt projekt möjligt!

Vi gick först ner i förrådet för att ta en titt på den nya laddningen datorer som ska skickas till oss nästa vecka. I denna batch var det en större andel laptops, vilket känns välkommet då det ligger mer i tiden samt underlättar för transporten.

Vi tog därefter en kaffe i matsalen och gick igenom och skrev på kontraktet för datorhanteringen. Vi kom även överens om när de nya datorerna ska transporteras till oss.

IMG_2447
Möte med Glenn på Västra Hisingen

Dagarna efter mötet med Glenn har till stor del bestått i att skapa utrymme i CESA-lokalen inför de nya datorernas ankomst. Genom att skruva loss skärmarna från deras stativ och packa ner delarna separat lyckas vi få ner fyra skärmar med tillbehör i varje flyttlåda. Därmed har vi frigjort yta till de nya datorerna samt gjort skärmarna redo att skeppas till Sydafrika.

IMG_2450-merge
Marcus i full färd med att skruva isär en skärm inför nedpackning i flyttlåda

Nästa steg blir att ta emot Västra Hisingens nya datorer! Under tiden fortsätter vi att lägga in Ubuntu och Offline-Wikipedia på datorerna. Efter undanstuvandet av skärmarna har vi nu kunnat snygga till lite på våra datorbord. Genom att tejpa ihop alla sladdar som ska gå till en dator hoppas vi kunna göra snabba byten efter varje nyinstallation så att vi får bra ruljans på alla datorer som ska fixas.

IMG_2449
Snyggt och prydligt datorbord efter undanstuvandet av skärmar

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *