OBS! Gårdagens blogg…

Idag hade vi framförallt två uppdrag, att åka till en game resort för att titta på lejon och elefanter, samt att vi skulle lösa problemet med att vi har svenska datorer,vilket också betyder svenska uttag. Klockan 6 imorse gav vi oss iväg på vår safaritur, vilket är den första och troligtvis den enda turistgrej vi hinner med. Vi tog vår egna bil och körde in i Hluhluwe game resort där det skulle finnas alla sorters djur. Det vi mest var sugna på att se och som vi inte sett hittillsvar elefanten och giraffen. Tommy och Markus var dock lite besvikna på att vi inte såg några ormar. Efter att vi avnjutit en kaffe på en riktigt mysig restaurang på “hilltop” inne i resarvatet, begav vi oss söderut ner till Richard’s Bay. Här var vårt mål att plundra alla affärer med adaptrar eftersom vi behövde köpa 250 stycken. Vi köpte 50 stycken, sen hittade vi en liten datorbutik som kunde beställa nya kablar till oss istället. Nya kablar är alltså beställda tills på Måndag.

P8230236

PICT0252

Här i Sydafrika betalar man inte för att parkera, istället utnyttjar folk detta med att erbjuda tjänsten att hålla ett öga på bilen. Idag när vi skulle in på ett köpcentrum erbjöd sig tre personer att passa den, tvätta den och fixa däcken. När vi kom ut hade vi bestämmt hur mycket vi skulle ge dem och hade pengar redo. När vi kom till bilen stod alla tre och väntade för att få bettalt. Det slutade med att vi gav dem de pengar vi hade bestämt + 60 Rand extra. Utöver dessa tre personer kom två barn som skulle sälja advokader. Eftersom vi hade gett de andra så mycket, gav vi lite pengar till dem med. När vi satt oss i bilen, tittade vi på varandra och insåg att ingen hade koll på vad som egentligen hade hänt ute på parkeringen.

När vi kom hem till kontoret hade datorerna anlänt, 275 skärmar, datorer, tangentbord och möss hade fyllt kontoret. Mdu som tog emot dem hade hämtat extrahjälp för att hjälpa till med avlastningen. Visserligen slapp vi, men fick lite dåligt samvete att vi inte varit där. Nu ikväll organiserar vi för morgondagen, packarihop kablar, datorer, skärmar som behövs. Vi har fått låna ännu en bil till datorerna inför morgondagen.

PICT0287

När vi är ute på skolorna presenterar vi Star school, vi har fått tröjor som visar var vi kommer ifrån. Star school är en organisation som sammarbetar med en skola i tre år. De arbetar för ett Aids fritt samhälle, där de vill att alla ska våga ha drömmar(I´m proud). Många av studenterna som går på Star school har mist sina föräldrar i Aids och inte tänker på framtiden. Star school ger studenterna konkreta lektioner i hur man kan nå sina personliga mål, att uppfylla sina egna drömmar trots de begränsningar som finns i ens omgivning. Allt detta kombineras med kontinuerlig information kring hur man förebygger Aids, hur farligtdet är samt hur man bäst skyddar sig.

PICT0194

Dagens notis: Giraffen har sjukt lång hals…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *