Idag var det väckning klockan sju, käkade frukost ute i trädgården med aporna som hoppade omkring oss. Det var tänkt vi skulle vara med på en presentation på Chalmers runt nio, dock var uppkopplingen inte helt tillmötesgående. Josef löste det bra på plats med lite bilder istället.

Vår plan var idag att åka tillbaka till Masibonisane, skolan vi besökte i måndags. Denna skola hade redan en datorsal, men vissa av dem var trasiga. Det vi gjorde var att vi hade med oss sex datorer som var kvar sen förra roll-outen och bytte ut de som inte fungerade. IT-läraren på denna skola var väldigt mån om att ha bra datorer och var väldigt glad att han fick lite fler fungerande datorer. Vi fixade även nätverket så de kunde skriva ut från alla platser. Vi gjorde även en ominstallation på en av datorerna för att visa hur man gör, detta är framförallt för att vi märkte att alla datorer är fulla med virus, vilket är något vi måste ta med oss till nästa gång vi utför projektet, att installera antivirus program på datorerna. Skolan har 1700 elever och är i stort behov av fler datorer. Endast de elever som väljer att läsa IT får använda datorerna. Deras önskan är att alla barn ska få lov att använda en dator under deras high school tid.

080820016

 

080820026

Efter en lång dag ute på skolan åkte vi in till stan Mtubatuba, det är en liten stad där djungelns lagar gäller. Det första vi möter är en korsning som har fyra stoppskyltar, men inga ljus… Den som vågar, den kör!! Markus o Tommy var lite rädda bredvid mig =)

080820028

Kvällen avslutades på vad som kommit att bli vårt stammishak Bonboa, 25 kronor maten + 5 kronor ölen. Det gillar vi!

Dagens notis: Skolan som har 1700 elever har ca 10 klasser.. Hm, man kan snabbt räkna ut hur många det bli per klass.

Caroline

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *