Efter tre olika flygresor är vi äntligen på plats i Sydafrika. Resan gick väldigt bra, trots den långa restiden. Dock klagar Carro en hel del på att hon fick sitta i mitten på flyget mellan Paris och Johannesburg. Så nu får jag(Markus) och Tommy göra allt för att kompensera upp detta. På plats i Johannesburg fick vi ut alla våra väskor och traskade raskt vidare till biluthyrningen. Efter att vi skrivit på ett “gäng” med papper fick vi äntligen tillgång till en bil. Då uppstod frågan vem ska köra första biten. Problemet med att köra bil i Sydafrika är vänstertrafiken. Men efter lite funderande tog jag(Markus) på mig uppgiften. Det var inga problem med att hitta ut till motorvägen samt att Carro och Tommy hela tiden påminde om att köra på vänstersida.

När vi hade börjat närma oss Richard’s Bay tog Carro över, imorgon blir det Tommys tur att prova på trafiken här. Vi fick åka runt och lite efter ett hotell här i Richard’s Bay och det hade börjat mörkna lite när vi väl kom fram till ett bra hotell. Vi har precis varit ute och ätit, just nu sitter vi på hotellrummet och diskutera morgondagen samt ser över vår budget. Vi tycker alla att det känns spännande att vara här nu men är trött efter resan och hoppas kunna snappa upp mer intryck av landet imorgon. Vädret är ungefär som hemma i Sverige men vi hoppas på lite mer sol. Imorgon ser vi framemot att få komma till Hluhluwe. Vi kommer även att försöka publicera lite bilder då. Nä, nu är det dags att sova. (Till våra föräldar: Vi mår bra! :)

Dagens notis:
“Det är mycket människor som är ute och vandrar längs med vägarna här, till-och-med på motorvägen.”

/Markus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *