Skolgården vid Mpiyakhe
Skolgården vid Mpiyakhe

I morse åkte vi till skolan Mpiyakhe. Eftersom det var lördag träffade vi inge elever eller lärare, endast datorläraren. Skolan hade en fin datorsal med många datorer, fler än vad vi installerat förra året. Datorläraren berättade att alla 800 elever får datorundervisning. De är även erbjudna avancerad datorundervisning såsom programmeringskurser. Vi hjälpte till med att rusta upp datorerna, bland annat genom att jaga virus.

Vi kom hem till Hluhluwe vid 3-tiden och bestämde oss för att ta en smygtitt på nationalparken, Hluhluwe Game Reserve, som ligger bara fem minuter bort. Vi hade inga höga förväntningar eftersom tiden var knapp och vi tänkte inte åka så långt in i parken. Men när vi sett en noshörning, 3 apor, några hjortar och en giraff var vi mer än nöjda och det var dags att vända tillbaka.

Vit noshörning
Vit noshörning

På hemvägen märkte vi plötsligt att bilen före oss stannat till. Vi misstänkte att det var djur i närheten, så vi saktade ner, tog fram kamerorna och vevade ner rutorna. Till vår förvåning och förtjusning såg vi en elefant en bit bort! (Vi hade hört att elefanterna håller till på annat håll i parken den här årstiden). Men inte nog med detta, efter några minuter befann vi oss omringade vi oss av en elefantflock på bara några meters avstånd! Det är något av det häftigaste vi någonsin vart med om! Men elefanter är stora och mäktiga djur, så det var inte utan anledning som Evelina tryckte på gasen när en elefantmamma tyckte att det blev lite närgånget…

Elefantmamma
Elefantmamma

Vid den här tiden hade det börjat skymma och parken skulle snart stångas, så skakade och fascinerade av elefantupplevelsen fortsatte vi mot utgången. Vi blev dock försenade (och lite stressade) när vi körde ikapp ett gäng noshörningar som långsamt lunkade fram på vägen framför oss.

Nu när vi sett 3 apor, ett antal hjortdjur, en giraff, 10 noshörningar och minst 15 elefanter känns det svårt att överträffa detta på den planerade långturen med guide nästa vecka. Men vi får väl se…

Dagens önskan: Mer kommantarer på bloggen! (Klicka på rubriken)

6 thoughts to “Lördagsgodis (Klicka här för att komentera)

 • Anonymous

  Hej på er!Tänk att jag börjar gilla datorer. Det är som Anette sa att "det är så roligt att följa er blogg".Detta gör så att jag vill gärna lära mig mer av datorns möjligheter.Många kramar från Elsa

  Reply
 • Anonymous

  hej hej… läser er blogg med lite smått avund (speciellt när man tvingas plugga analys =)).. Moses var vi oxå på.. =)… hade så gärna velat se uppvisningen- dem är ju så grymma på att dansa. Hoppas det är bra med er alla! Kram Carro

  Reply
 • Markus Westerström

  Hej på er! Grymt kul att läsa er blogg, längtar tillbaka något helt otroligt när jag ser era bilder :) Ni verkar ha kommit på plats bra. Tippar på att de var riktigt glada över att få träffa er på Moses. De verkar även ha rustat upp datorsalen ännu mer sen vi va där, kul! Ha dé så bra! /Markus

  Reply
 • Anonymous

  Hejsan allihopa, fast jag bara känner Sandra. Vad härligt ni verkar ha det!!! Förstår att det är en upplevelse att se dessa vilda djur på så nära håll. Blir lite avundsjuk faktiskt. Det är i alla fall spännande att följa era öden o äventyr här på bloggen. Fortsätt skriva lika underhållande!!Kramar från Bodil, övriga i familjen hälsar också

  Reply
 • cesaproject

  Gud vad glada vi blev när vi såg alla inlägg! Det är roligt att det är folk som läser! Fortsätt skriv! Angående elefanterna, närmare än så vill vi inte komma!Evelina: Lycka till! Vi hörs när jag kommer hem. /SandraM, T och C: Det är så kul att uppleva det ni har berättat om! Idag träffade vi "Step", han kom ihåg er så väl!Vi hörs!

  Reply
 • Anonymous

  nej, vad roligt att ni träffade Step… han e helt underbar!! hälsa honom massa =)…. kram kram

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *