Undervisning
Undervisning

Dagen började tidigt. Vi åkte 10 mil norr ut för att komma till skolan Moses Zikhali i området Mbazwana. Där började vi med att ha undervisning för elever följt av undervisning för lärare. Eleverna hade väldigt lite förkunskaper men var mycket intresserade och nyfikna. Bland lärarna var förkunskaperna väldigt olika, en del frågade avancerade frågor om “Excel” medan andra ville veta hur man öppnade ett fönster. Kul att äntligen få dela med sig av sin kunskap och vi tror att det var uppskattat.

I pausen blev vi utkallade på skolgården där hela skolans 700 elever stod i en ring. Vi blev då inledda i ringen och fick sätta oss på tre stolar som kungligheter på första parkett. En helt otrolig uppvisning framfördes av skolans sång- och dansgrupp. Vi kände oss väldigt hedrade, omtumlade och imponerade av denna oväntade upplevelse!

Magisk stund på skolgården
Magisk stund på skolgården

Eftermiddagen spenderade vi med att uppdatera datorerna och installerade antivirusprogram. Under utbildningen verkade datorerna ganska rena, men virusprogrammet avslöjade vissa otrevliga saker! Trots att de inte har internet frodas virusen tack vare usb-minnen. Vi hoppas det nya antivirusprogrammet kommer att göra skillnad.

Efter en lång dags arbete åkte vi till ett bed and breakfast i området, Sodwana Bay, eftersom vi kommer att tillbringa morgondagen på en närliggande skola. Den sista ljusa timme spenderade vi nere vid havet och varvade ner till en spektakulär solnedgång. Josef blev till och med så inspirerad så han vågade trotsa de stora vågorna och hoppade i!

After work
After work

Dagens skuldkänslor: Siphile frågade om vi hade sovit bättre i natt, han ville veta om han låtit nacka rätt tupp…

3 thoughts to “Skolstart

 • Melinda szep

  Hej Evelina med vänner!Vilken resa! Jag läser om dans- och sånguppvisningen ni fick och det ger mig fjärilar i magen:)Det är toppen att läsa er blogg! Med iver väntar jag på fortsatta inlägg.Vänliga hälsningarMelindaP.S. En kompis beställde chalmerskatalogen och när jag hittade ditt vackra anlete, fröken Davidsson, så pekade jag tydligt och stolt. "Henne känner jag, hon är bäst och hon är min kompis!" :D Jag saknar dig, fina Evelina!

  Reply
 • Anonymous

  Härligt Josef! GOGOGO. Återigen, jag är glad för din skull! Verkligen kul att se att det vi pratade på under vårat år på livskraft ser ut att hända! :D Gud är god.mvh . unk

  Reply
 • cesaproject

  Siphile hälsar tillbaka Samuel. Han är verkligen toppen, vilken entreprenör!Melinda! Vad roligt att du läser! Ja, du hade verkligen älskat uppvisningen, den var grym! Jag saknar dig också och längtar tills du kommer till GBG! /EvelinaHej unk! Ja, jag är nyfiken på om det här är själva grejen eller bara början :)/Josef

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *