Idag har skolorna stängt så vi har spenderat hela dagen med att fortsätta vår installation av operativsystem på de datorer som har skeppats ner.

Det har varit många stön när drivrutiner saknas, installationsskivor inte vill läsas, det saknas filer på Windowsskivan när man har kommit halvvägs genom installationen o.s.v. Men trots dessa problem har vi lyckats att installera mer än hälften av alla datorer som skeppats ner.

Under denna tid har vi också skapat en viss kärlek till olika datormodeller. När det är DVD-läsare på datorn så blir Jens överlycklig då han kan använda de DVD-skivor vi har med som innebär att han slipper kopiera över Wikipedia efter installationen med USB-minnespinne. Tyvärr är ungefär 50% av DVD-läsarna trasiga.

Jonas tycks falla för de lite mer udda datorerna som vi kanske har en eller två av. Dessa lägger han ner mycket tid och kärlek på. Dock så brukar denna kärlekssaga ha ett olyckligt slut då dessa oftast är de mest opålitliga och framkallar ett syndrom som Jonas döpt till “Emptypedia” detta innebär att Wikipedia startar utan innehåll. Med enda lösning att föra över Wikipedia på nytt.

Det ska gå snabbt och effektivt tycker Markus, som skapat en del teorier om dessa datorer. De bästa datorerna är Compaq med externt grafikkort. Dessa datorer är mest pålitliga och nätverkskortet fungerar nästan alltid så han slipper använda USB-minnespinne, som är det värsta han vet. Han lägger ned mycket tid på att hitta just dessa datorer och skapa fina högar av dessa datorer som han snabbt kan installera på. Idag var han överlycklig då han fick plocka upp en hel pall med just denna typ av dator.

Sedan har vi förberett för vår datorleverans tills imorgon. Vi har lyckats klämma in 69 datorer och ett okänt antal skärmar (60+) på flaket på en pickup! Vi är otroligt stolta över att ha hittat en sådan okänd förmåga  i stuveriets ädla konst. Med denna last kommer vi  köra till Ngwavuma  som ligger ungefär 150 km från Star for Life kontoret. Spännande.

Vårat fina kontor
Vårat fina kontor
Garaget börjar bli tomt
Garaget börjar bli tomt

4 thoughts to “En dag på kontoret

 • Samuel Bengmark

  Ni är helt fantastiska som lyckas med att få till installationerna på plats! Bilden på det tomma garaget var talande. Är så otroligt roligt att läsa om er framfart så fortsätt skriva. – Samuel

  Reply
 • Anette Järelöw

  Hej på er! Det är som vanligt jättekul att läsa om era äventyr och underbara problemlösningsförmåga! Verkligen något att berätta om för de nyantagna som kommer i nästa vecka. Så inspirerande! Ha det bra! – Anette

  Reply
 • Lorraine

  If my problem was a Death Star, this article is a photon toordep.

  Reply
 • cheap auto insurnace IN

  isela préstame 100,000 pesos sin intereses por favor, ya que dices que resuelves problemas dame una mano, te doy mi palabra que te los pago va

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *