Det tog oss dryga 40 timmar att anlända från säng till säng, från regniga Göteborg till savannen i Hluhluwe där jorden är bränd av eld och sol och gräsbränder stilla flammar i diset mot skymningen. Men låt oss börjar årets blogg med att introducera oss själva och projektet i korthet.

CESA är en grupp studenter från IT-programmet på Chalmers som verkar för att öka datorkunskapen på skolor i Sydafrika. För tredje året i rad arbetar vi tillsammans med organisationen Star for Life, och har i år som mål att köra ut och installera cirka 350 datorer som kommer från AstraZeneca och som fraktats ner av Atea.

Vi som åkt ner i år är Markus Berget, Jonas Bornold och Jens Ljungblad. Vi kom fram till Durbans nya fräsha flygplats som enligt biluthyranren blev klar av en ren tillfälligthet strax innan fotbolls-VM. Tyvärr glömde flygbolaget Markus packning i Amsterdam, men har vi turen på vår sida kommer den att hämtas upp imorgon i Richards Bay där vi skall köpa 460 nya elkablar som skall passa det Sydafrikanska nätet.

KLM visar sympati för förlorat bagage
KLM visar sympati för förlorat bagage

Vi anlände i Hluhluwe strax efter ett idag där vi blev upp hämtade och guidade till Star for Lifes kontor av Gwaza, vår Go-to-man i två veckor framöver. På högkvarteret tittade vi på datorerna som skall ut på skolorna, gick igenom schemat tillsammans med Siphile och Gwaza och planerade våra veckor här i Sydafrika. Vi har en del problem att lösa, som hur vi skall få ut datorerna till skolorna och att de flesta installationsskivor förnärvarande är i Johannesburg djupt nere i Markus packning.

Möte på Star for Life med Gwaza och Siphile
Möte på Star for Life med Gwaza och Siphile

Efter nästan ingen sömn på två nätter känner vi oss värda en god nattsömn i vår mysiga hydda. Men nu har “vår” kock Mdu gjort iordning en middag värda en hövding åt oss och vi skall äta oss mätta innan vi kryper till kojs i den mörka afrikanska natten.

Solnedgång över Hluhluwe
Solnedgång över Hluhluwe

9 thoughts to “Nu är vi äntligen framme!

 • Evelina

  Hej pojkar! Skönt att ni kom fram ok, men tråkigt med ditt bagage Markus.. Hoppas du snart får tillbaka det. Vad spännande det ska bli att få följa er här på bloggen! Ngikufisela inhlanhla /Evelina

  Reply
 • Heléne

  Hej! Skönt att ni är framme och resan gick bra (förutom bagaget då). Ska bli roligt att följa er här på bloggen /Mamma Heléne

  Reply
 • Linnéa och Eric

  Fy vad ballt. Speciellt det där med att krypa till kojs i en hydda i den afrikanska natten…sov gott :)

  Reply
 • Bodhil&Mats

  Hakuna matata!
  Skönt att allt är väl med er, KLM fixar säkert fram bagaget. Ska bli kul att följa era vidare
  äventyr. Ha det bra, och lycka till med projektet.
  Hälsningar
  Pappa Mats och Mamma Bodhil

  Reply
 • Viveca Bornold

  Skönt att höra att ni är framme. Det låter så mysigt att jag blir varm i hjärtat.Lycka till med arbetet och njut av livet nu när ni har kommit till platserna för mänsklighetens ursprung.
  Mamma Viveca

  Reply
 • Rickard Olsson

  Coolt! När får man se bilder på hyddorna då? :P

  Reply
 • cesaproject

  Nu är det kolsvart och vi är fortfarande kvar på kontoret, men imorgon kan vi fixa en bild på hyddan :)

  Tack för alla kommentarer!

  Reply
 • frida hoas

  hej chalmerister!
  jag vill också “krypa till kojs i en hydda i den afrikanska natten” men det får bli en annan gång.
  det var synd med bagaget men det är lite roligt att det står “please accept ous apologes…” på lappen. KLM vill inte att ni skall vara arga fast det tror jag inte att ni är heller.
  lycka till och uppdatera bloggen så ofta ni bara kan, då blir jag glad.

  kramar från frida.

  Reply
 • Samuel Bengmark

  Underbart att ni är på plats. Skall bli så roligt att fortsätta läsa er reseberättelse! Hälsa Siphile från mig.

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *